Maak kennis met: Esther

Juni 2024 lanceert het COOP Centraal Impact fonds. Leer de coördinator van dit fonds kennen: Esther.

Hi Esther, jij hebt je aangesloten bij COOP Centraal, wat leuk! Zou je je even voor kunnen stellen?

Ik ben Esther, 25 jaar, en woon in Amsterdam. Op dit moment zit ik in mijn master Industrial Ecology aan de Universiteit Leiden en TU Delft. Hiervoor heb ik een bachelor in Liberal Arts & Sciences afgerond in Utrecht. In de winters geef ik schaatsles op de Jaap Eden baan, naast dat ik zelf fanatiek train. Naast schaatsen fiets ik veel en maak ik graag muziek.

Ik ben ontzettend geïnteresseerd in de wereld en al het moois dat er te ontdekken is. Dit leidt tot mijn enthousiasme voor reizen, maar ook tot mijnpassie voor duurzaamheid. Ik hoop een stukje te kunnen bijdragen aan het behouden van deze mooie wereld door de energietransitie in de MRA te versnellen met mijn nieuwe werk bij COOP Centraal.

Wat ga je voor COOP Centraal doen en waar heb je het meeste zin in?

Bij COOP Centraal coördineer ik sinds half april het nieuwe impactfonds. Via dit fonds kunnen coöperatieve zonne-projecten met een onrendabele top tóch gerealiseerd worden. We zitten nu nog in de beginnende fase, en ik kijk natuurlijk het meeste uit naar het eerste gerealiseerde project! Naast deze functie ga ik vanaf september ook de opleiding projectleider zon op dak coördineren, een leuke uitdaging erbij! Hopelijk krijgen we hiermee meer jonge mensen in en rondom Amsterdam enthousiast over de energietransitie.

Je bent nu een paar weken bezig, wat heb je tot nu toe al geleerd?

Tot nu toe heb ik vooral veel geleerd over de energie-infrastructuur van de MRA en wie / welke organisaties daarbinnen actief zijn. Ik hoop in de toekomst nog meer te leren over het reilen en zeilen van zonne-energie, en de opleiding goed op de kaart te zetten.

Wil je meer weten over het COOP Centraal Impact fonds? Neem dan contact op met Esther: esther@zuiderlicht.nu

Geschreven door
Lieke
Datum
Ander Updates

Maak gebruik van het Impact Fonds

Kan jouw energiecoöperatie wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe dan een aanvraag voor het COOP Centraal Impact fonds.

Maak kennis met: Lena

We verbinden met COOP Centraal enthousiaste jongeren met energiecoöperaties. Maak kennis met een van deze jongeren: Lena.

Maak kennis met: Esmee

Er zijn al verschillende enthousiaste jongeren actief bij COOP Centraal. Deze stellen we graag aan je voor. Dit keer zetten we Esmee in de spotlight.

Lancering COOP Centraal Impactfonds

Met trots kondigen wij de lanceringaan van het COOP Centraal Impactfonds,een initiatief van de Rabobank en Zuiderlicht met als doel om energiecoöperaties in de MRA te ondersteunen.

Energie borrel 24 april

Samen met JongRegio, de Energiestudent, Sustainable Students Consultancy, organiseerde COOP Centraal een avondprogramma voor jongeren in de energietransitie.

Ik heb een vraag

Bedankt! Je aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.