Maak kennis met: Lena

We verbinden met COOP Centraal enthousiaste jongeren met energiecoöperaties. Maak kennis met een van deze jongeren: Lena.

Hi Lena, wat leuk dat je je hebt aangesloten bij COOP Centraal. Zou je je even voor kunnen stellen?

Hoi! Mijn naam is Lena en ik volg momenteel de master Metropolitan Analysis, Design & Engineering aan het AMS Instituut op het Marineterrein in Amsterdam. Het is een hele mond vol, maar kort gezegd houd ik mij bezig met het vinden van transdisciplinaire oplossingen voor duurzaamheidsuitdagingen in metropoolregio’s. Al zeven jaar woon ik met veel plezier in Utrecht, waar ik ook mijn bachelor in Global Sustainability Science heb afgerond.

 

Naast mijn studie ben ik vaak te vinden op het handbalveld. Ik geniet ervan om samen met mijn teamgenoten actief te blijven en lekker achter een bal aan te rennen. In mijn vrije tijd zit ik graag in de zon in de tuin met een goed boek en een glas wijn. Daarnaast sta ik altijd open voor een nieuw avontuur, groot of klein. Na mijn exchange in Mexico heb ik de Spaanse taal goed geleerd en ben ik de Atlantische Oceaan overgestoken met een zeilboot via het project Sail for Climate Action. Dat was een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan!

 

Hoe ben je met COOP Centraal in contact gekomen?

Duurzame impact maken is voor mij enorm belangrijk. Ik ben ondernemend en durf te dromen van een betere toekomst. Via EnergieStudent ben ik terechtgekomen bij COOP Centraal, waar ik voor NDSMEnergie – een energiecoöperatie voor bedrijven – heb geholpen hun project voor het bouwen van drie windturbines bij de Noorder IJplas beter onder de aandacht te brengen bij Amsterdamse bedrijven. Dit was mijn eerste kennismaking met de coöperatieve energiewereld en het is ontzettend inspirerend om te zien wat vanuit ‘bottom-up’ initiatieven kan worden bereikt.

 

Wat ga je voor COOP Centraal doen en waar heb je het meeste zin in?

Nu ga ik verder met het ondersteunen van NDSM Energie in hun communicatie, wat een leuke uitdaging is! Van mijn tijd bij NDSM Energie heb ik geleerd dat doorzettingsvermogen belangrijk is. Verandering komt niet vanzelf. Gelukkig zijn er veel inspirerende mensen met dezelfde visie, en samen kun je veel bereiken. Dit kwam ook naar voren in de samenwerking van NDSM Energie met de andere energiecoöperaties in het windturbine project.

 

Dit is daarom ook de boodschap die ik graag wil meegeven aan iedereen die wil bijdragen aan de energietransitie: zoek elkaar op, ga in gesprek en vind samen oplossingen.Sluit je aan bij een energiecoöperatie en laat die duurzame wind de juiste kant op waaien 😊.

 

Wil jij ook werken bij een energiecoöperatie, of zoek je zelf hulp? Neem dan contact op met Lieke (lieke.schneijdenberg@elementalstrategy.com)

Geschreven door
Lieke
Datum
Ander Updates

Maak gebruik van het Impact Fonds

Kan jouw energiecoöperatie wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe dan een aanvraag voor het COOP Centraal Impact fonds.

Maak kennis met: Esther

Juni 2024 lanceert het COOP Centraal Impact fonds. Leer de coördinator van dit fonds kennen: Esther.

Maak kennis met: Esmee

Er zijn al verschillende enthousiaste jongeren actief bij COOP Centraal. Deze stellen we graag aan je voor. Dit keer zetten we Esmee in de spotlight.

Lancering COOP Centraal Impactfonds

Met trots kondigen wij de lanceringaan van het COOP Centraal Impactfonds,een initiatief van de Rabobank en Zuiderlicht met als doel om energiecoöperaties in de MRA te ondersteunen.

Energie borrel 24 april

Samen met JongRegio, de Energiestudent, Sustainable Students Consultancy, organiseerde COOP Centraal een avondprogramma voor jongeren in de energietransitie.

Ik heb een vraag

Bedankt! Je aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.