Lancering COOP Centraal Impactfonds

Met trots kondigen wij de lanceringaan van het COOP Centraal Impactfonds,een initiatief van de Rabobank en Zuiderlicht met als doel om energiecoöperaties in de MRA te ondersteunen.

De Rabobank stelt € 225.000 coöperatief budget beschikbaar voor het dekken van de onrendabele top van zon op vve-projecten en/of woningbouwcorporaties, wooncoöperaties en Solar Carports in de MRA. Het richtbedrag per project is tussen de € 3.000 en€ 6.000. Er is ook budget voor opleiding van projectleiders en voor begeleiding van energiecoöperaties met de ontwikkeling en de business case.

Ben je een coöperatie in de MRA en heb je een vve-project of Solar Carport met onrendabele top? Dan kan je bij dit nieuwe fonds een bijdrage aanvragen. Zie bijlage voor de voorwaarden. Liever eerst persoonlijk contact? Mailcoördinator Esther Noome voor een (bel)afspraak: esther@zuiderlicht.nu

Heb je een idee voor een project, maar heb je minder ervaring en wil je graag hulp?Mail Esther, dan kijken we hoe we je verder op weg kunnen helpen!

Opleiding projectleider zon op dak
Het COOP Centraal Impactfonds biedt ook de opleiding projectleider zon op dak, voorstudenten, actieve leden en professionals binnen jouw coöperatie. In 6 modules (avonduren) leer je alles watje moet weten om een coöperatief project met zonnepanelen te ontwikkelen. De cursus start na de zomervakantie.

Informatiebijeenkomst 5 juni
We organiseren een speciale online informatiebijeenkomst op woensdag 5 juni(19:30 – 20:30 uur). Deze avond zullen Erik Versnel (directeur Rabobank Amsterdam) en Andrea van de Graaf (voorzitter energiecoöperatie Zuiderlicht) eenintroductie geven over het fonds. Opeenvolgend zullen er tips worden gegeven voor het voldoen aan de voorwaarden. Je kunt op deze avond ook al je vragen stellen over de projectleiders training.

Om deel te nemen, registreer via de volgende link;
https://forms.gle/XjVMa7psVTSxqA6v9

Heb je nu al een project en de business case is klaar, maar met onrendabele top? Wacht niet tot 5 juni en neem alvast contact op!

 

Geschreven door
Esther
Datum
Ander Updates

Maak gebruik van het Impact Fonds

Kan jouw energiecoöperatie wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe dan een aanvraag voor het COOP Centraal Impact fonds.

Maak kennis met: Esther

Juni 2024 lanceert het COOP Centraal Impact fonds. Leer de coördinator van dit fonds kennen: Esther.

Maak kennis met: Lena

We verbinden met COOP Centraal enthousiaste jongeren met energiecoöperaties. Maak kennis met een van deze jongeren: Lena.

Maak kennis met: Esmee

Er zijn al verschillende enthousiaste jongeren actief bij COOP Centraal. Deze stellen we graag aan je voor. Dit keer zetten we Esmee in de spotlight.

Energie borrel 24 april

Samen met JongRegio, de Energiestudent, Sustainable Students Consultancy, organiseerde COOP Centraal een avondprogramma voor jongeren in de energietransitie.

Ik heb een vraag

Bedankt! Je aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.