Maak kennis met: Esmee

Er zijn al verschillende enthousiaste jongeren actief bij COOP Centraal. Deze stellen we graag aan je voor. Dit keer zetten we Esmee in de spotlight.

Hi Esmee, wat leuk dat je je hebt aangesloten bij COOP Centraal. Zou je je even voor kunnen stellen?

Natuurlijk! Mijn naam is Esmee Hofstetter, ik ben 23 jaar oud en woon in Heerhugowaard. Ik ben bezig met de afronding van de Master Environment and Resource Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hiervoor heb ik de Bachelor Science, Business and Innovation afgerond, ook aan de VU. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen aangezien ik een liefhebber ben van de buitenlucht. Daarnaast kan je me vaak vinden achter de toetsen van de piano. Muziek is voor mij dan ook echteen uitlaadklep. Ik ben daarom ook vaak te vinden op festivals, waar altijd een energieke sfeer hangt en onvergetelijke herinneringen worden gemaakt. In de keuken experimenteer ik graag met nieuwe recepten en is dit een manier om mijn passie voor lekker eten en gezelligheid te delen met vrienden en familie. Tot slot geniet ik ervan om gezellig te terrassen met vrienden en familie onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Met de focus op klimaat en energie heb ik kennis gemaakt met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame praktijken en groene energie. Mijn interesses op het gebied van de energietransitie zijn het afgelopen jaar nog verder toegenomen. Ik ben ervan overtuigd, dat ik later een positieve en duurzame bijdrage wil leveren aan de maatschappij.

 

Wat ga je voor COOPCentraal doen en waar heb je het meeste zin in?

Momenteel ben ik bezig met mijn thesis voor COOP Centraal naar de betrokkenheid van jongeren bij energiegemeenschappen in Amsterdam. Dit is voor mij een unieke kans omdat ik niet alleen mijn academische vaardigheden kan toepassen, maar ook direct kan bijdragen aan het begrip van en de deelname aan duurzame praktijken binnen energiegemeenschappen.    

Wat betreft mijn rol voor COOPCentraal, zal ik me voornamelijk bezighouden met het analyseren van gegevens, het uitvoeren van interviews en het onderzoeken van literatuur om een diepgaand inzicht te verkrijgen in de motivaties en de uitdagingen van jongeren met betrekking tot energiegemeenschappen. Wat mij het meest enthousiast maakt over dit onderzoek is de kans om te werken aan iets concreets, dat direct van invloed kan zijn op de manier waarop jongeren zich betrokken voelen bij duurzame initiatieven. Ik ben enorm gemotiveerd om met mijn bevindingen straks een passend advies te kunnen geven die de participatie van jongeren kan vergroten.

 

Hoe ben je met COOP Centraal in contact gekomen?

Op het moment dat ik hoorde over het onderzoek dat COOP Centraal uitvoert naar energiegemeenschappen en hun impact op de lokale gemeenschap, wist ik meteen dat ik hieraan wilde bijdragen. Samen met mijn passie voor duurzaamheid en de praktische ervaring die ik op doe binnen dit vakgebied, ben ik ervan overtuigd dat ik met dit project het vermogen heb om een verschil te maken in de echte wereld.

 

Wat heb je nu al geleerd?

Hoewel ik nog midden in mijnonderzoek zit, heb ik al veel geleerd over de complexiteit van energiegemeenschappen en de diverse motieven die jongeren hebben om hieraan deel te nemen. De ervaringen die ik zal opdoen tijdens dit project, zullen ongetwijfeld meehelpen aan mij academische verdieping en mijn professionele ontwikkeling. Op die manier kan ik me beter voorbereiden op een mogelijke toekomstige bijdrage aan de energietransitie en duurzame ontwikkeling. Daarbij hoop ik een concreet adviesaanbevelingen te kunnen doen voor COOP Centraal, die de participatie en het belang van jongeren in energiegemeenschappen kunnen vergroten.  


Wil je meer weten over Esmees onderzoek? Stuur haar dan een berichtje via mail (e.hofstetter@student.vu.nl) of LinkedIn.

Geschreven door
Lieke
Datum
Ander Updates

Maak gebruik van het Impact Fonds

Kan jouw energiecoöperatie wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe dan een aanvraag voor het COOP Centraal Impact fonds.

Maak kennis met: Esther

Juni 2024 lanceert het COOP Centraal Impact fonds. Leer de coördinator van dit fonds kennen: Esther.

Maak kennis met: Lena

We verbinden met COOP Centraal enthousiaste jongeren met energiecoöperaties. Maak kennis met een van deze jongeren: Lena.

Lancering COOP Centraal Impactfonds

Met trots kondigen wij de lanceringaan van het COOP Centraal Impactfonds,een initiatief van de Rabobank en Zuiderlicht met als doel om energiecoöperaties in de MRA te ondersteunen.

Energie borrel 24 april

Samen met JongRegio, de Energiestudent, Sustainable Students Consultancy, organiseerde COOP Centraal een avondprogramma voor jongeren in de energietransitie.

Ik heb een vraag

Bedankt! Je aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.